12 Haziran 2018

Havalimanı işletmecileri büyükler kadar son yıllarda minik yolculara da önem veriyor. Bol bol da hareket ederek enerjilerini atabilecekleri mini oyun alanları terminallerde giderek daha fazla yer buluyor. Bebekli yolcular içinse havalimanları özel ‘bebek’ yolcu salonları oluşturuyor.

Bu hizmetleri farklı yerlere taşıyanhavalimanları, çocuklarıyla seyahat eden ailelerin kalplerini kazanıyor. İşte yeni nesil çocuk dostu havalimanı ve terminaller.

CHICAGO O’HARE

ABD’nin önemli aktarma merkezlerinden biri olan Chicago O’Hare Havalimanı Terminal 2’de çocuklar için özel bir ‘Uçuş Müzesi’ yer alıyor. Ödüllü bu merkezde çocuklar mini bir kontrol kulesi, uçak ve helikopter modelleri bulunuyor. İçine girip oynayabilecekleri uçak ve helikopterde havacılıkla ilgili bilgiler veriliyor.

AMSTERDAM SCHIPHOL

Çocuklar için oyun yerlerinde gürültü en yüksek seviyeye çıkabiliyor. Bebeğinizin altını değiştirmek bazen de uyutmak için sessiz bir yer arıyorsanız, Amsterdam Schiphol Havalimanı özel bir ‘lounge’ tasarladı.

LONDRA HEATHROW

Londra Heathrow Havalimanı’nda her terminalde çocuklar için özel oyun alanları yer alıyor. Buraya girişte görevliye uçağa biniş kartınızı gösteriyorsunuz. Görevli yürüme mesafesini de hesaplayarak geç kalmamanız için sizi uyarıyor. Ayrıca Terminal 3’te çocuklar için ücretli özel bir salon da yer alıyor.

SİNGAPUR CHANGI

 


TAIPEI TAOYUANChangi Havalimanı’nda devasa oyuncaklar çocukların en sevdiği oyun alanlarının başında geliyor. Dört katlı kaydıraktan 8 yaşından büyük çocuklar yararlanabiliyor. Ayrıca havalimanı içinde oyun konsollarının bulunduğu eğlence noktaları da bulunuyor. Çocukların en çok ilgi gösterdiği noktalardan biri de Koi Pond. Burada minik yolcular havuzdaki balıkları besleyebiliyor.

Tayvan’ın başkenti Taipei’deki Taoyuan Havalimanı’nda Hello Kitty’nin özel bir salonu var. İçinde pembe boyalı uçak kabin kesidi bulunan salonda Uzakdoğu’da ilgi gören diğer çizgi kahramanlarının da oyuncakları yer alıyor.

MÜNİH HAVALİMANI

Çocuklar için oluşturulan alanlar sadece terminal içinde değil. Münih Havalimanı’nda açık alanda çocuklar için devasa bir oyun parkı bulunuyor. Bu parkla iç içe Junkers Ju52, Constellation ve DC3 uçakları da gezilebilir.

PARİS CHARLES DE GAULLE

Çocukların bol bol hareket etmesinin hedeflendiği oyun merkezi havalimanının tüm terminallerinde bulunuyor. Biraz daha büyük çocuklar için Playstation üniteleri de yer alıyor.

UÇAĞA ÇOCUĞUNUZLA BİNERKEN BUNLARI UNUTMAYIN!

+ Kalabalıkta fark ettirecek kıyafetler: Havalimanında veya uçakta çocuklar farklı bir ortam nedeniyle huysuz olabilir. Onları rahatlatacak, evde giydikleri kıyafetleri giydirin. Kalabalıkla çocuğunuzu daha iyi fark etmeniz için canlı renkli olanları tercih edebilirsiniz.

+ Hayat kurtaran oyuncaklar: En sevdiği oyuncukları yanınıza alın. Boyama kitapları, farklı boyama kalemlerini de unutmayın. Çocuğunuz uzun süre resim yapmaya konsantre olacaktır.

+ Çizgi filmleriniz hazır mı: Yanınızda taşıdığınız diz üstü bilgisayar, tablet veya cep telefonunuza yüklediğiniz çizgi filmler, daha rahat zaman geçirmenizi sağlayabilir.

Çocuk dostu havalimanları

+ Kabin dergileri hayat kurtarabilir: Oyuncakları ile oynamak istemiyorsa, koltuk cebindeki dergiler, acil çıkış kartları onları oyalayabilir. Çocuğunuzu ne kadar meşgul ederseniz, uçağa adaptasyonu o kadar hızlı olacaktır. 

+ Yedek biberon: Biberonla beslenen bebekler için kısa süreli uçuşlarda en az 2, uzun süreli uçuşlarda da 3 temiz biberon bulundurun.

+ Yürüyüş yapmayı unutmayın: Çocuğunuz yürüyebiliyorsa uçuş sırasında kemer ikazı yanmadığı durumlarda minik yürüyüşler yapın. Böylelikle çocuğunuz daha çabuk yorulacaktır. Çocukların hareketlerinin kısıtlandığı uçak gibi kapalı alanlarda çok çabuk sıkılacaklarını unutmayın.

Macera Parkı

tasarım, üretim, uygulama ve satış sonrası hizmetlerde uzman!

Markalar

Markalar